Praz cu măsline

de portiadelumina in Mancaruri de post, 8 Oct 2014 | 5815 vizualizari

 

Situaţia e simplă, pentru o zi de miercuri, când ţii post (şi de mâncare) şi doreşti ceva uşor, repede şi simplu de preparat, poţi încerca acest fel.
Prazul e foarte sănătos, are gust plăcut, dulceag şi nu atacă stomacul (pentru cei sensibili) aşa cum face ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 10 fire praz
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras - roşu
  • 1 ardei gras - verde
  • sare
  • foaie dafin
  • 70 ml ulei
  • 150 gr măsline
  • 150 grame roşii cherry
  • 50 ml bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu măsline:

Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă).

Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul oricum se înmoaie şi-şi lasă zeamă. Am daugat sarea şi am lăsat la fiert.

Spre final am adăugat roşiile cherry şi bulionul.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru cei ce mănâncă picant, un ardei iute tocat în compoziţie este ideal.

2

Dacă măslinele sunt foarte sărate, pot fi puse un pic la fiert separat înainte, dar cât să dea un clocot-două.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu măsline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Ligia Bxl 1

09.10.2014, 09:57

tare bun

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:14

Asa-mi place mancarea de praz.

anca_rm 1

10.10.2014, 13:49

chiar cautam o reteta cu praz , super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mâncare de fasole verde și praz