Praz gratinat cu jambon si sos de branza

de Catalina L in Mancaruri de legume, 15 Dec 2020 | 2851 vizualizari

 

O reteta delicioasa ! M-am inspirat de la reteta de Andive gratinate
Am folosit praz in loc de andive si am inlocuit sosul béchamel cu un amestec smantana-cream cheese Philadelphia.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/praz-gratinat-cu-jambon-si-sos-de-branza.html

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz frumoase
  • 4 felii de jambon
  • 75 gr de branza cream cheese Philadelphia
  • 2-3 linguri de smantana
  • 50 gr de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz gratinat cu jambon si sos de branza:

Indepartati partea verde a prazului (folositi-o pentru o supa). Curatati si spalati si taiati partea alba in bucati de 10 cm.

Prazul meu era gros,am taiat apoi bucatile in 2 in lungime. Reveniti-le in uleiul incins cu usturoiul tocat.

Intoarceti-le si colorati prazul pe ambele parti. Condimentati. Adaugati 100 ml de apa, acoperiti si gatiti timp de 10 minute.

Incalziti cuptorul la 220°C. 

Amestecati branza cream cheese cu smantana si asezonati. Rulati prazul in feliile de jambon taiate in 2 si le puneti-l intr-un vas de cuptor . Puneti deasupra sosul pregatit si presarati apoi cascaval ras.

Dati la cuptor timp de 20 de minute. Serviti fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz gratinat cu jambon si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

adry88 1

19.12.2020, 18:18

mirela0911 1

20.12.2020, 18:47

Interesanta reteta!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pireu de spanac