Primele mele pide cu seminte si branzeturi

de mihaelar63 in Piine, 2 Mar 2020 | 2688 vizualizari

 

 Zilele trecute seara vizionam o emisune culinara cu vestitul brutar Paul Holywood . Se plimba prin Ierusalim si prezenta produsele de paine si patiserie  ce pot fi gasite in  vechiului oras. Mi-a atras atentia  placintele-pide  cu seminte,preparate din aluat simplu de paine  . Cel ce le prepara spunea ca reteta  cu specific sirian -curd este mostenita de la bunica lui.Umpluturile erau diverse ,de la amestec picant cu pui pana la branzeturi sau simple cu vegetale . Nu a fost greu sa pun in aplicare ideea pentru ca tocmai aveam aluat dospit de paine .Alaturi de o salata, aceste pide constituie o masa foarte gustoasa . Intre timp m-am documentat si am sa revin cu noi retete .
 

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat simplu, crescut de paine alba
  • 250 gr branza proaspata de vaca
  • 150 gr telemea sarata de vaca
  • 1 lingura cu varf de seminte susan negru
  • 1 lingura rasa zaatar-eu il am cumparat chiar din Ierusalim
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele pide cu seminte si branzeturi:

  1. Aluatul de paine se pune pe o planseta infainata .
  2. Amestecati aluatul cu semintele de susan .
  3. Pregatiti umplutura , amestecand branzeturile  cu sare, zaatar si piper .
  4.  Telemeaua de vaca  trebuie  razuita  sau sfarmata cu furculita .
  5. Aluatul se imparte in patru . Fiecare bucata se intinde in foaie subtire usor dreptunghiulara .
  6. Distribuiti in mod egal amestecul de branzeturi pe fiecare foaie de aluat .
  7. Bucatile de aluat se ruleaza usor pe marginile laterale si se rasucesc la capete .
  8. Forma finala a aluatului umplut trebuie sa semene cu o barcuta .
  9. Transferati ,, barcutele" in tava tapetata cu hartie de copt.
  10. Presarati cu piper negru macinat pentru o nota picanta in plus  !!
  11. Puneti pidele la cuptor 200 grade C  timp de 30 minute .
  12. Serviti pidele cu legume sau cu salata preferata de cruditati.

TIPS-URI

1

Pidele cu seminte si branzeturi pot fi servite atat calde cat si reci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele pide cu seminte si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (18)

Adi 1

02.03.2020, 21:14

Bune!

dantes 1

09.03.2020, 10:29

deyutzky 1

15.03.2020, 02:08

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa