Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

de Bucataras in Pui, 18 Mai 2024 | 595 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit pentru prânzul de azi Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete.
Savoarea cărnii combinată cu cea a ciupercilor și sosul delicios de smântână transformă această mâncare într-una sățioasă, perfectă pentru întreagă familie. Poți servi această mâncare cu garnitura ta preferată, cu castraveți murați sau cu mămăliguță caldă.
Pentru acest Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete ai nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, usturoi, smântână, ciuperci, roșii uscate și condimente.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 400 ml smântână linchida
  • 200 gr ciuperci
  • usturoi
  • câteva roșii deshidratate (opțional)
  • parmezan
  • praf de usturoi
  • oregano uscat
  • sare și piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:

Cum se prepară Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:

 

 

Feliază pieptul de pui și condimentează-l cu sare și piper.

Într-o tigaie, pune puțin ulei de măsline la încins și rumenește ușor pieptul de pui, pe ambele părți. După ce s-a rumenit, scoate bucățile de carne pe o farfurie.

Toacă mărunt cățeii de usturoi, apoi taie ciupercile. Toacă și roșiile uscate.

În uleiul rămas în tigaie, adaugă ciupercile, usturoiul și roșiile uscate. Rumenește-le, apoi adaugă smântână lichidă. Condimentează cu sare și piper, praf de usturoi și puțin oregano uscat. Adaugă puțin parmezan ras.

Pune bucățile de carne în sosul format în tigaie și lasă pe foc 5-7 minute ca se întrepătrundă toate aromele, iar carnea să iasă suculentă.

Servește puiul cu ciuperci și sos de smântână cu piure de cartofi, orez natur, mămăliguță sau cu garnitura ta preferată.

Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui