Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

de Satisfyyourcravings in Retete Delikat, 1 Iul 2018 | 3330 vizualizari

 

Sunt foarte incantata si onorata sa fac parte din aceasta provocare lansata de Delikat pentru noua gama de produse cu ingredientele 100% naturale.
Cei dintre voi care sunteti familiarizati cu stilul meu de gatit si retetele postate pe site, stiti ca, de obicei, evit sa folosesc mixuri de condimente din comert si ca aleg sa le pregatesc acasa. Unul dintre motivele pentru care fac acest lucru este ca, in general, amestecurile de condimente din comert pe care le-am intalnit au ingrediente ascunse precum zahar, potentiatori de aroma sau alti aditivi alimentari.
De aceea, sunt foarte incantata de noua gama Delikat pentru ca acestea contin ingrediente autentice, de cea mai buna calitate.  Astfel, alegand produsele din noua gama Delikat salvez timp si spatiu in bucatarie!
Am decis sa folosesc pentru aceasta reteta Delikat-Condimetele pentru gratar. Carnea este deosebit de frageda si aromata, iar contrastul dintre condimente si sucul de lamaie pune in valoare calitatea ingredientelor. Armonie pura!
Am completat preparatul cu o salata proaspata cu oregano, tot din gama noua Delikat. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • 1 pui intreg sau 6-8 bucati de pui
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri otet balsamic
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pachet condimente pentru gratar din nou gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • sare, piper
  • frunze de busuioc, oregano proaspete pentru servit
  • 1 lamaie pentru servit
  • Pentru salata:
  • 2 rosii
  • 1 castravete mic
  • 1 ceapa mica (eu am folosit roz pentru ca e mai putin picanta)
  • cateva masline Kalamata/ negre si verzi
  • 1 lingura oregano din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale
  • frunze proaspete de busuioc
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • sucul de la 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar:

Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa.

Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie.

Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga carnea si se amesteca usor astfel incat puiul sa fie bine acoperit cu marinada. 

Se lasa la marinat minim 5 ore la frigider.

Inainte de a fi fript, se presara sare si piper pe toate bucatile de pui. 

Se incalzeste o tigaie (din fonta) la foc mediu cu uleiul de masline ramas si se adauga bucatile de pui cu partea cu piele in jos. Se acopera cu o farfurie/ capac si se preseaza cu un obiect greu- eu am folosit un mojar. Se lasa 20 de minute, se intoarce si se mai lasa inca 10-15 minute. 

Pieptul de pui se indeparteaza din tigaie cu cateva minute inaintea celorlalte bucati.

Pentru salata, se taie ingredintele julienne sau rondele. Separat se amesteca oregano cu uleiul, sucul de lamaie si sarea, apoi se toarna peste salata. Se amesteca usor. 

Se serveste puiul fraged impreuna cu felii de lamaie, frunze proaspete de busuioc si oregano si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de porumb