Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc

de simona72 in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 2566 vizualizari

 

Cu totii ati auzit de reteta asta, daca nu multi dintre voi ati si mancat. Dar ce inseamna?  Este de fapt o carne facuta lent, trasa in stil american. Adica un fel de carne fasii, o carne atat de frageda incat se desface doar cu ajutorul a doua furculite.
De data aceasta, ajutorul de nadejde atunci cand vine vorba de mancare facuta lent, a fost un crock pot. Se pune bucata de carne in vasul aparatului, se seteaza, apoi iti vezi de treaba cam 5 ore. Simplu nu? Daca nu aveti un astfel de aparat, folositi cuptorul cu incredere. Setati cuptorul functia de ventilatie, temperatura de 100-120 grade C maxim, timp de 4-5 ore.
Pentru ca am vrut o carne aromata, altfel nici nu se putea J), am folosit cu cea mai mare incredere amestecul de condimente pentru porc de la Delikat.
Cat despre carne, eu am folosit ceafa de porc. De preferat sa fie cumparata de la macelarie, ei au carne proaspata. Pentru mine ceafa de porc este ideala pentru reteta asta, in comparatie cu pulpa sau cotletul care sunt mai seci.

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 1,5 kg ceafa de porc
  • 1 plic de condimente pentru porc Delikat
  • 1 lingura boia de ardei iute Delikat
  • 1 lingurita sare
  • 100 ml suc de rosii gros(passata de rosii)
  • 1 lingura sos iutel
  • Pentru saramura:
  • 500 ml apa
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura mustar boabe Delikat
  • 2 linguri sare
  • 3-4 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc:

Se pun toate ingredientele pentru saramura intr-un vas, se amesteca cu o lingura pana se topeste sarea. Se spala carnea si se pune in saramura. Aceasta sa fie suficienta incat sa acopere bucata de carne. Se da totul la frigider pentru 24-36 ore. Eu am tinut-o la frigider aproximativ o zi si jumatate. Este necesar sa o lasati in saramura cel putin 12 ore.

Dupa ce carnea a stat suficient in saramura, o scoatem si o uscam bine cu prosoape de hartie. Daca avem timp, o putem lasa la zvantat 20-30 minute.

Intre timp amestecam restul de ingrediente: passata de rosii, sosul iutel, condimentele, boiaua si sarea. Punem amestecul in vasul crock pot-ului, adaugam carnea si incepem sa o masam bine. Cam asta e tot. Punem capac peste vas, setam timpul de 5 ore, functia high.

Dupa expirarea timpului facem o proba tragand usor de carne cu furculita. Daca aceasta se desface, inseamna ca e gata. O scoatem cu o paleta pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite desfacem toata bucata de carne. La final adaugam sosul ramas din timpul coacerii peste carne. Carnea este gata pentru a fi folosita la sandvisuri sau burgeri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulled pork-Burger cu fasii din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

08.07.2018, 21:50

Mmmm, dar ce bunatate! Ce as vrea si eu un burger din asta!

Rahela Velicu 1

09.07.2018, 11:58

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:49

Ce gustos e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei cu telemea de oaie