Pulpe de rata pe varza

de laylalala in Rata, 1 Ian 2012 | 9233 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de rata intregi
  • sare&piper, dupa gust
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 200 gr unt, topit
  • 2 cepe, curatate si tocate
  • 500 gr varza rosie + 500 gr varza alba, tocata marunt
  • 1 lingura otet de mere
  • sucul de la 1 portocala
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura gem de afine

Sos

  • 50 gr unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 400 ml supa de pui
  • 100 ml vin rosu
  •  50 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata pe varza:

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Inainte cu 24 ore de a gati pulpele, freaca pulpele cu multa sare si putin piper, acopera-le si lasa-le in frigider pana a doua zi. A doua zi ia din sarea de pe pulpe si lasa-le deoparte.

2.       Amesteca varza cu cimbru, sare&piper, ceapa, otetul de mere, sucul de portocala, stafide, gemul de afine si 100 gr unt topit. Aseaza acest amestec intr-o tava de copt. Apoi aseaza pulpele de rata pe varza si frunzele de dafin. Toarna peste pulpe restul de unt topit si da la copt 1h 30 minute, intorcand pulpele din cand in cand.

3.       Pentru sos, caleste ceapa in unt. Adauga faina si amesteca 2 minute apoi adauga supa si amesteca bine cu telul pentru a nu se face cocoloase. Adauga vinul si smantana si lasa sosul pe foc pana fierbe si se ingroasa usor.

4.       Serveste pulpele cu varza, sos si cartofi piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza