Pulpe marinate la cuptor

de anisoara in Pui, 4 Iun 2010 | 42830 vizualizari

 

Este o reteta traditionala veche de preparare a carnii de pasare, si care este stiuta de fiecare gospodina de pe meleagurile noastre.
Aceasta mancare nu lipsea nici la o masa de sarbatoare. Se servea la masa cu mere sau gutui coapte la cuptor sau cu PLACHIE DIN OREZ DULCE. Astazi timpurile s-au schimbat , a aparut pe masa moldoveanului noi bucate , mai moderne , dar oricum gustul bucatelor preparate pe timpurile bunicii nu le pot compara cu nici o mancare.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de pulpe de pasare
  • 200 grame de maioneza sau smantina
  • piper negru macinat
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe marinate la cuptor:


Se spala pulpele, se usuca cu un servetel toate pe rand, se sareaza, pipereaza pe ambele parti, si se lasa cca 20 minute.Dupa aceasta se ung pe ambele pàrti cu maioneza ( sau smantana) si se lasa sa se marineze intr-un vas acoperit pentru 24 ore.

A doua zi se incalzeste cuptorul pina la temperatrura de 220C.Toate pulpele marinate se repartizeaza pe o tava  cu ulei si se ung din nou cu smantana ( este mai bine ca se rumenesc mai frumos). Se invelesc cu hartie de pergament unsa cu ulei , si se baga la cuptor sa se coaca.

Primele 10-15 minute se lasa acesta temperatura la cuptor, pe urma se scade temperatura cuptorului pina la 180C, si  se mai coace carnea cca  40 minute. Ultimele 10 minute se coace carnea fara hartie de pergament , pentru ca pulpele sa se rumeasca bine. Se stinge cuptorul si se lasa tava cu carne in cuptorul cu usa inchisa  10 minute, ca sa se usuce mai bine carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Tuxedo 1

03.06.2013, 22:34

ce chestie! habar nu aveam de maioneza ...de smantana stiam! multumesc

babi5 1

07.06.2013, 08:57

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:51

bune pulpele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui la gratar si salata de pastai cu maioneza