Quiche cu ciuperci

de oanapl in Mancaruri de legume, 27 Ian 2017 | 5315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat Brisèe:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei
  • 100 g muschi de porc
  • 1 ceapa mica
  • 30 ml vin rose demisec
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 70 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza.

Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider pentru minim 30 de minute.

Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugi ceapa tocata marunt. O sotezi cca 1 minut, apoi adaugi ciupercile. Amesteci, sotezi inca 1 minut, apoi adaugi vinul alb, sare si piper dupa gust.

Lasi ciupercile pe foc mic pana cand se evapora alcoolul si nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.

Pui ouale intr-un vas si le bati putin cu telul. Adaugi smantana, cascavalul ras si amesteci. Adaugi ciupercile, muschiul taiat in cubulete mici, sare si piper dupa gust.

Amesteci pana la completa omogenizare.

Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc.

 Coci quiche-ul cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei gras umplut cu ciuperci marinate