Quiche cu porumb si ton a la Simo

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 5506 vizualizari

 

Cateva zile mi-a tot tras cu ochiul reteta asta pe pagina principala si desi nu aveam somon, am zis ca merge adaptata cu ce am la indemana. Asa ca m-am pus pe treaba si am facut primul meu "quiche" - ce interesant suna, desi nu e deloc sofisticat sau complicat :)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 260 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Ptr umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g telemea
  • 150 g branza de vaci
  • 100 g cascaval ras
  • 1 conserva ton natur
  • 1 conserva mica porumb
  • 1 fir de ceapa verde
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu porumb si ton a la Simo:

Mai intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea si cu untul rece taiat cubulete. Cand amestecul devine nisipos, adaugam oul si apa, cat sa putem framanta un aluat care se leaga. Il invelim in folie de plastic si-l lasam la frigider circa 45 de minute.

Pentru umplutura: amestecam branza telemea faramitata cu branza de vaci, adaugam ouale si amestecam bine. Apoi scurgem tonul de apa din conserva, la fel si porumbul si le adaugam impreuna cu ceapa taiata felii si zeama de lamaie. La sfarsit adaugam cascavalul si condimentam cu putina sare si piper macinat.

Scoatem aluatul din folie si pe masa infainata intindem o foaie rotunda de marimea tavii pentru tarte+margini. Apoi o asezam in tava si cu o furculita intepam aluatul de cateva ori si il dam la cuptor ptr 15 minute la 200 de grade. 

Dupa 15 minute, turnam umplutura peste aluat si il mai dam la cuptor 30-40 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Il lasam sa se raceasca putin si servim cald sau rece, simplu sau cu un sos preferat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu porumb si ton a la Simo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu ton, rosii deshidratate si sparanghel