Radacinoase la tava

de claudiaO in Mancaruri de legume, 17 Noi 2014 | 4527 vizualizari

 

O reteta de toamna, plina de culoare si savoare , pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, si pe care am mai adaptat-o nitel , ca na...nu se putea sa nu imi bag degetelele :P

 

INGREDIENTE

  • 5 sfecle rosii cat un pumn
  • 5 cartofi rosii medii
  • 4 morcovi grosuti
  • 2 buc pastarnac mai gros
  • 1 kg dovleac placintar
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 lingurite cimbru
  • 2 lingurite rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • sare,piper
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • 2-3 linguri miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Radacinoase la tava:

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare.

Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul  cimbrul, sare si piper si amestecam bine ca sa se combine aromele.

Punem intr-o tava de yena inalta si dam la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu pt cca 1 ora. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia cu grija, stropim legumele cu cele 3 linguri de otet si prelingem merea. Amestecam usor ca sa se unga bine cu miere si mai dam la cuptor pt inca vreo 5-10 minute. Servim ca atare sau langa o fripturica buna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Radacinoase la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la tava