Ratatouille

de rodica_m in Mancaruri de legume, 19 Iun 2011 | 5326 vizualizari

 

Este reteta de Ratatouille din filmul cu acelasi nume. Daca v-am facut curioase in privinta gustului acum e momentul sa incercati...e tare delicioasa.

 

INGREDIENTE

Sos:

  • 350 gr ardei gras
  • 350 gr rosii
  • 200 gr ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • ulei

Legume:

  • 500 gr dovlecei
  • 500 gr vinete
  • 500 gr rosii

Dressing:

  • 5 linguri ulei
  • 2-3 catei usturoi
  • verdeata dupa gust (patrunjel sau cimbru)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Sosul:

Punem ardeii in tava si ii coacem aprox. 30 min. Ardeii fierbinti se pun intr-o punga de plastic si se lasa sa formeze aburi in asa fel se vor decoji mai usor. Apoi ardeii se curata de seminte si pielita, se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se taie si se calesc in ulei. Se adauga ardeii se calesc 2-3 min apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete (rosiile se decojesc mai usor daca le punem in apa clocotita pt 1 min.). Se calesc aprox.5-7 min.

Punem legumele calite in blender si obtinem sosul. Se adauga verdeata si sosul obtinul se pune intr-o tava rotunda.

Legumele:

Se taie rosiile, dovleceii si vinetele rondele. De preferat sa cumparam legume de aceeasi marime. Daca vinetele sunt amare le sarati si le lasati 30 min , apoi le spalati si le uscati.

Alternati legumele si puneti-le in tava peste sos.

Dressingul:

Se amesteca uleiul, usturoiul pisat, verdeata, se condimenteaza.

Se pune dressingul obtinut peste legume.

Se acopera tava cu folie de aluminiu, se da la cuptorul incins la 180 C pentru aprox. o ora. Daca legumele nu sunt gata lasati pana se inmoaie.

Dupa preferinta se poate servi cu otet balsamic.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi un vas  mai mare sau doua vase mai mici (cum am facut eu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor