Ratatouille

de Oana in Mancaruri de post, 30 Noi 2009 | 27167 vizualizari

 

Ma tin de burta si incerc sa scriu reteta :) Nu va pot descrie in cuvinte cum miroase aceasta mancare absolut delicioasa! O nebunie de arome, gusturi si culori, neaparat trebuie sa incercati! |Este foarte simplu de realizat!
Ratatouille este un fel de mancare traditional frantuzesc, originar din Nisa. Legumele pot fi preparate separat sau impreuna, rezultatul fiind deosebit!

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • un dovlecel
  • 2 rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi (mai mare)
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • busuioc
  • cimbru
  • ceapa verde uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca foarte fin, apoi se amesteca cu sucul de rosii, o lingura ulei de masline, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de iena.

Vanata, dovlecelul, rosiile si ardeii se spala, apoi se taie rondele cat mai subtiri. Eu am folosit doar jumatate de vanata, era prea mare... Se aseaza apoi in tava, o felie de vanata, ardei verde si rosu, dovlecel si rosie, cat mai strans posibil, sub forma de evantai, atat cat permite vasul. Se stropesc legumele cu cealalta lingura de ulei de masline, se sareaza si pipereaza si se presara iar ierburi uscate din belsug. Eu am pus si o crenguta de rozmarin proaspat.

Se acopera vazul cu capac sau folie si se pune in cuptorul incins, la foc mediu, cam 45 de minute. Verificati sa nu se rumeneasca prea tare. Legumele trebuie sa fie patrunse, dar sa nu se dezmembreze :)

Se scoate vasul din cuptor, se lasa putin la racit si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

 

Sursa

TIPS-URI

1

Este bine ca legumele sa fie cam de aceeasi marime, de fapt de acelasi diametru, ca sa se aseze frumos in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Oana 1

25.01.2010, 17:42

Da, Dragos, iti dai seama cu rosii de gradina E bun, bun!

mihaelar63 1

25.02.2010, 07:55

acum am descoperit reteta precis o fac si eu , felicitari pentru prezentare o pun la favorite

Oana 1

25.02.2010, 08:54

Multumesc, Mihaela Mmm, foarte bun a fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume