Red chilli chutney

de cristina_s_world in Sosuri, 12 Oct 2012 | 5211 vizualizari

 

Sub denumirea de dulceata de ardei iute am facut cunostinta cu reteta asta de sos acru-dulce-picant.

 

INGREDIENTE

  • - 500g ardei rosu iute curatat de seminte si nervuri
  • - 500g zahar
  • - 500ml otet
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red chilli chutney:

Ardeiul iute l-am tocat marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Am fiert otetul cu zaharul pana s-a ingrosat, ca si un sirop de dulceata, apoi am adaugat ardeiul iute tocat si am mai fiert pana a ajuns la consistenta dorita.

L-am turnat fierbinte in borcane, am inchis bine capacul, apoi am intors borcanele cu gura in jos pentru cateva minute.

Mi-au iesit doua borcanele (400g) si jumatate de sos.

Borcanele le-am invelit apoi intr-o paturica si le-am lasat la racit pana a doua zi.
Daca o consumati imediat, veti constata ca este foarte iute dar mancabila. Daca o lasati cateva zile, iuteala se estompeaza si va predomina mai mult gustul acru-dulce.

La anu' sigur fac o cantitate mai mare, pentru ca a avut mare succes la noi in familie si deja productia s-a injumatatit :)

TIPS-URI

1

recomand sa lucrati cu geamul deschis deoarece aburii de otet sunt foarte puternici

2

daca nu folositi manusi cand curatati ardeii de seminte, riscati sa va usture mainile cateva zile!

Daca ti-a placut reteta noastra "Red chilli chutney" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

diaconta 1

13.06.2013, 16:39

super

marianascarlat 1

13.06.2013, 16:40

Bun sos!

Bunica 1

13.06.2013, 20:06

De mult doream o asemenea reteta!
Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chutney de struguri si ceapa