Reteta de biscuiti spritati

de trifadalia in Dulciuri, 23 Aug 2023 | 3160 vizualizari

 

Sunt biscuitii copilariei, foarte fragezi si gustosi. Facand abstractie de la faptul ca ne aduc amintiri din epoca comunista, sunt totusi niste biscuiti de casa foarte buni, care se pastreaza foarte bine in cutii ermetice. 
Pentru Reteta de biscuiti spritati sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, margarina, untura, zahar si smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de biscuiti spritati
  • 1 kg de faina
  • 3 buc oua
  • 1 varf sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stinsa cu otet
  • 250 gr margarina
  • 1 lingura untura
  • 300 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 200 gr smantana ( dar se pune cat cuprinde)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de biscuiti spritati:

Iata cum se prepara Reteta de biscuiti spritati

Se pun faina, sarea si zaharul intr-un castron. Se adauga margarina si untura si se freaca pana rezulta un aluat nisipos. Se pune apoi coaja de lamaie, zaharul vaniliat, se sparg ouale, bicarbonatul de sodiu si se amesteca cu smantana pana la formarea unui aluat omogen. Se framanta vreo 5 minute, dupa care se lasa la rece pentru jumatate de ora sau o ora.

Intre timp, se pregateste masina de tocat carne la care se adauga forma de biscuiti.

Se ia din aluat si se da prin masina de tocat formand biscuitiii care se coc 20 de minute pana prind putina culoare.

Se pudreaza cu zahar si se pun intr-o cutie. 

Vezi si reteta de Biscuiti fragezi sau ciucalai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de biscuiti spritati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Blat umed de tort