Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor

de Rocsi in Porc, 13 Noi 2023 | 2104 vizualizari

 

"Culori de toamna in bucate"
Miroase bine a toamna, dar mai ales a mancaruri delicioase cu carne si legume, legume inca gustoase din gradina. De ceva timp imi doream sa pregatesc niste cotlet de porc in combinatie cu ardei copti. Imi imaginam ca o sa iese bun, dar nu atat de bun. Desi mi-am pus in prima faza o portie, ai mei au servit cu mamaliga moale si fierbinte, nu am rezistat, m-am dus la tava si am mai plusat cu o portie. Ce nebunie, ce gust, ce mi-am lins degetele (da, stiu ca nu e frumos, dar la asa bunatate nu se putea rata nimic). Faceti si voi si o sa vedeti ca spun adevarul.
Pentru Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor am folosit urmatoarele ingrediente: cotlet porc, ceapa, morcovi, ardei, suc de rosii, unt, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor
  • 9 felii de cotlet dezosat
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 5 ardei kapia
  • 3 ardei galbeni
  • 1 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 40 gr unt
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri crema de otet balsamic
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor:

Iata cum se prepara Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor

Puneti pe o tabla la copt ardeii kapia si cei galbeni. Dupa ce i-ati copt pe toate partile, ii presarati cu sare, ii acoperiti sa se inmoaie coaja. Ii curatati de coaja, indepartati cotoarele si semintele. Ii fasiati, apoi ii taiati bcatele potrivite.

Cotletul il spalati, il stergeti cu niste servetele. Eu l-am rumenit in doua ture, ca nu mi-au incaput toate feliile intr-o tigaie, asa ca am impartit untul si usturoiul in doua.

Incingeti o tigaie, puneti unt, adaugati usturoiul curatat si feliat. Asezati feliile de cotlet, presarati sare, piper, boia de ardei dulce si oregano. Il rumeniti pe ambele parti, apoi il scoateti pe un platou si il acoperiti.

Ceapa curatata o tocati marunt. Morcovul descojit il taiati cam in 3 pe lungime, apoi il taiati pe invers, bucatele.

Intr-o cratita incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa si morcovul. Le sotati 2-3 minute, apoi puneti niste apa calda, lasati sa se patrunda ceapa. Adaugati ardeii copti taiati, sucul de rosii. Condimentati cu sare, piper si dafin. Lasati sa fiarba totul cam 10 minute, iar spre final incorporati crema de otet balsamic. Rasturnati amestecul cu legume intr-un vas ceramic, iar deasupra asezati feliile de cotlet cu tot cu zeama ce o lasa acestea, le apasati usor.

Introduceti totul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 30 de minute. Scoateti cand este gata.

Tocati patrunjelul verde marunt, il presarati deasupra, apoi puteti servi. Pofta buna! 

Vezi si reteta de Cotlet de porc in sos aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de cotlet cu legume si ardei copti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tava alla Claudiu