Rulada cu dulceata si blat din cereale

de anuta in Mancare copii, 26 Iun 2019 | 1291 vizualizari

 

meniu pentru copii
Un desert frumos, pentru copii mofturosi!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 linguri de faina,
  • 3 linguri de cereale maruntite la robot,
  • un praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt
  • umplutura:
  • 75 g unt moale, la temperatura camerei,
  • 6 linguri dulceata, dupa preferinta (eu am ales de coji de portocala)
  • decor:
  • 150 ml frisca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu dulceata si blat din cereale:

Albusurile si un praf de sare se mixeaza cu mixerul si apoi cu zaharul turnat in ploaie, pana ce devin o bezea cremoasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusuri. Faina se amesteca cu cerealele maruntite la robot si lingurita de praf de copt si se incorporeaza in amestec.

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se da la copt cca 20 de minute, la inceput la foc iute cca 5 minute si apoi la foc moderat pana se rumeneste usor pe margine.

Se desprinde blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, apoi se lasa sa se raceasca. Se intoarce blatul cu dosul in sus si il ungem pe toata suprafata cu untul mixat cu dulceata, se ruleaza strans si se da la frigider o jumatate de ora. Se decoreaza cu frisca si fulgi de cereale.

Gustul usor sarat al blatului completeaza gustul delicios in orice combinatie de dulceata, avand un desert delicios pentru cei dragi.  

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dulceata si blat din cereale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Soarele - papanasi cu caise