Ruladă de porc

de elucubratiiculinare in Porc, 28 Feb 2013 | 7588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă de porc,
  • sare,
  • piper negru proaspăt măcinat,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • 1 legătură pătrunjel verde,
  • 1 linguriță boia dulce/iute,
  • 1 linguriță fulgi chilli,
  • 1 linguriță cimbru uscat,
  • 1 linguriță măghiran uscat,
  • 3 linguri vin roșu,
  • 2oo ml apă,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri sos soia,
  • 2 lingurițe pudră ghimbir,
  • 1 lingură oțet balsamic.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de porc:

 Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat mărunt, boia, fulgii de chilli, vinul roșu, cimbru și măghiran uscat. Cu jumătate din acest amestec ungem bine carnea pe una din părți, apoi rulăm. Legăm bine rulada cu sfoară. Ungem cu restul de amestec rulada pe dinafară. O punem într-o tavă unsă cu puțin ulei (carnea mea a avut ceva grăsime, așa că am omis acest lucru). Adăugăm în tavă puțină apă.

 Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptor pentru o oră la 180 grade C.

Între timp amestecăm într-un castronel 2 linguri de miere cu 2 linguri sos de soia, 1 lingură oțet balsamic și 2 lingurițe pudră de ghimbir. După 1 oră scoate folia de aluminiu, scurgem tot lichidul din tavă (sau putem să mutăm rulada în altă tavă) și o ungem cu amestecul de miere. Se mai dă la cuptor pentru încă 30-40 minute sau până se rumenește un pic deasupra. Scoatem sfoara și se lasă un pic să-și tragă sufletul :)

Servim fierbinte cu garnitura preferată. Eu am preferat un piure de cartofi și sfeclă roșie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de carne cu sos de cascaval si bere neagra