Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

de Ina in Slow Cooker, 17 Oct 2016 | 6208 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. burta de porc, cu sorici
  • un ardei capia rosu
  • dulceata de ardei iute
  • miez de nuca (de la 7-8 nuci )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • condiment pentru friptura
  • 2-3 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot:

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.

Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula. 

Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ). 

Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca. 

Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in Crock-Pot in cantitate suficienta). 

Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) ,  2­-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim slow cooker-ul Crock-Pot pe program high, pentru cca 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.

Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.

TIPS-URI

1

Eu am avut 4 bucati de burta si am obtinut 4 rulade. De aceea am specificat nr. de portii = 4

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat la slow cooker Crock-Pot 4,7 L