Rulouri cu peste

de laylalala in Peste, 23 Mai 2010 | 4843 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru rulouri

  • 400 gr file de peste
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1 lingura condiment pentru peste
  • sare si piper, dupa gust

Pentru sos

  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 2 linguri menta tocata
  • 175 gr iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu peste:

Pentru sos
Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.

Pentru rulouri
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
Fileul de peste se taie fasii (a cate 100 gr), se stropeste cu zeama de lamaie si se presara cu condiment pentru peste.
Intr-un vas, se amesteca faina cu 2 oua, sare si piper pana cand se va obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul intr-o foaie patrata de 3-4mm grosime si se taie in patrate cu latura de 10 cm.
Pe fiecare patrat de aluat se pune cate o bucata din fileul de peste, apoi se ruleaza aluatul, se unge cu ou batut, iar deasupra se presara semintele de mac.
Rulourile se aseaza intr-o tava stropita cu apa si se dau la cuptor 35-40 minute.Rulourile se servesc calde cu sosul de iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
File de cod cu sos de lamaie