Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar

de mihaelar63 in Salate, 12 Sep 2021 | 2792 vizualizari

 

   ,,Mandru mi-s Bucataras "- ,,Retete de suflet "
La noi in zona fasole verde nu s-a prea facut . Am fost bucuroasa sa descopar ca pe cele doua randulete ale mele din gradina , fasolea verde frantuzeasca [ fideluta } sedea ciorchini . Fasolea aceasta este o adevarata delicatesa .
 Din recolta de fasole am gatit ciorba , am pus in congelator pentru iarna . La curatire am avut grija sa o pun pe cea mai maruntica si frageda , pentru salata .
Noua ne place salata preparat cu iaurt in loc de maioneza . Este mai light si eu zic , chiar mai gustoasa. SDe data aceasta a fost aasociat cu ce aveam in frigider : minicubulete de branza Cheddar [ in doua culori ].
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole frantuzeasca -fideluta
  • 100gr mini-cubulete branza Cheddar
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 200 ml iaurt grcesc 10% grasinme
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel verd e
  • piper negru macinat
  • sare
  • lamiie proaspat stoarsa -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar:

  1.  Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute .
  2. Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul .
  3. Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa .
  4. Fasolea se lasa la racit . Preferabil daca aveti timp  pastrata chiar la frigider .
  5. Usturoiul , si ceapa se toaca marunt . Gogosarul se taie cubulete .
  6. Amestecati intr-un bol uleiul , iaurtul , sarea , piperul si patrunjelul verde tocat .
  7. In acest amestec  incorporati fasolea verde , gogosarul si jumatate din cubuletele de branza .
  8.  Gustati si sarati/ piparati  daca mai este nevoie .
  9. Dupa gustul meu a fost nevoie de putin gust mai acru . Pentru asta am folosit zeama de lamie proaspat stoarsa .
  10. Decorati  cu cubulete de Cheddar , gogosar si frunzulite de patrunjel verd e.
  11.  Salata  se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .
  12.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Salata se serveste dupa ce a stat la rece . Este mai racoroasa si mai gustoasa dupa ce s-au imbinat aromele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi