Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju

de Adinuta in Vegan / Raw vegan, 14 Ian 2012 | 8768 vizualizari

 

Imi plac destul de mult nucile caju si din pacate sunt cam scumpe, asa ca nu ma bucur de ele foarte des, insa partea buna la nuci/alune in general este ca sunt foarte satioase si nici nu este recomandat sa le mancam in cantitati mari. Caju imi plac pentru ca au un gust foarte subtil si odata hidratate pot fi transformate intr-o crema ce poate fi folosita cu succes atat in retete sarate, cat si in deserturi. Eu am amestecat-o cu putina lamaie pentru a-i da un gust acrisor si am folosit-o in loc de smantana intr-o salata simpla, sanatoasa, care imi place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • telina
  • vreo doi pumni de caju
  • putina lamaie
  • un catel de usturoi (usturoi)
  • sare
  • menta verde (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju:

Pasul 1: nucile caju se pun intr-un castron si peste ele se pune apa cat sa le acopere. Se lasa cateva ore la inmuiat (cel mai sigur si simplu peste noapte).

Pasul 2: Se scurg nucile si se dau prin mixer pana se transforma intr-o pasta. Se adauga putina sare si un strop de lamaie dupa gust.

Pasul 3: Morcovul si telina se dau pe razatoare. In principiu se foloseste atata telina cat morcov. Se da si usturoiul pe razatoare sau se preseaza. Se amesteca.

Pasul 4: Se adauga "smantana" de caju peste morcov si telina, sare daca mai este nevoie (eu mananc cam nesarat) si menta daca va place.

Este foarte gustoasa cu paine prajita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcov si telina cu "smantana" de caju" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:35

Ce faina reteta
Acum imi pare rau ca am rontait nucile de caju ca primisem doua cutii

Angelina_Elena 1

30.01.2012, 16:51

ce bine arata

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 23:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa cruda de mazare