Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline

de RODIMUR in Salate, 13 Dec 2020 | 1783 vizualizari

 

În urmă cu câteva zile, am preparat pentru cină această salată gustoasă cu paste mici, așa cum îmi plac (mini scoici) iar celelalte ingrediente, le-am folosit nu numai pentru că-mi erau la îndemână, ci mai ales pentru că m-am gândit că asocierea lor va fi foarte gustoasă. Exact așa a fost, așa că mi-am zis atunci că rețeta merită repetată, oricât de des... 

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de paste mici (mini scoici)
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 100-150 grame de roșii cherry
  • 100 grame de măsline negre
  • sare extrafină (opțional)
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline:

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.

Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. Se amestecă pastele, pentru ca untul să le cuprindă pe toate.

După ce s-a topit untul, se pun pastele într-un platou, se decorează cu feliuțele de roșii și cu fâșiile de măsline. Deasupra se pune telemeaua tăiată în prealabil sub formă de cubulețe.

Se decorează salata cu frunze proaspete de busuioc și se servește imediat, cât timp mai este caldă.

TIPS-URI

1

Pastele se fierb conform recomandărilor de pe ambalaj, nu mai mult, ca să nu se terciuiască.

2

Nu clătiți pastele cu apă rece, ca să rămână calde și untul adăugat să se topească repede și să le cuprindă uniform.

3

Adăugați sare numai dacă este necesar. Eu nu am adăugat, pentru că telemeaua este suficient de sărată.

4

Pregătiți ingredientele dinainte, ca să le adăugați imediat și să serviți salata caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla cu radacina de telina la borcan