Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai

de RODIMUR in Salate, 1 Mar 2020 | 2908 vizualizari

 

Cea mai bună și mai gustoasă salată făcută în ultimul timp a fost aceasta, preparată pentru Lăsata secului, înainte de intrarea în Postul Mare al Paștelui. Gustul salatei a fost îmbunătățit de ingredientele mai speciale: tonul și brânza cu mucegai, dar eu cred că și ouăle au avut contribuția lor.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 frunze proaspete de salată
  • 2 ouă fierte tari
  • 1 conservă de ton bucăți
  • 100 grame de brânză cu mucegai
  • 3-4 roșii cherry
  • măsline
  • sare
  • oregano
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai:

 

Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos).

Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc.

Se taie brânza cu mucegai sub formă de cubulețe, iar măslinele se taie fâșii.

Se spală bine salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie fideluță și se distribuie uniform sub formă de strat pe platoul de servire.

Pe platoul cu salata verde se pun feliile de ouă, așa cum au fost tăiate, sub formă de floare de nufăr, iar ”petalele” se separă cu fâșii de măsline.

Se adaugă, pe alocuri bucăți de ton,  se pun jumătățile de roșii, de jur împrejur și se presară pe toată suprafața, cubulețele de brânză cu mucegai.

Se presară sare și oregano, pe toată suprafața și se toarnă în fir, peste toată salata, uleiul de măsline.

Se dă salata la rece, pentru 15-20 de minute, după care poate fi servită.

TIPS-URI

1

Salata verde trebuie să fie proaspătă, fragedă.

2

Nu fierbeți prea mult ouăle, ca să nu se înverzească gălbenușurile.

3

În loc de oregano, se poate folosi cimbru, sau busuioc uscat.

4

Lăsați salata la rece timp de 15-20 de minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RODIMUR 1

02.03.2020, 20:20

Mulțumesc frumos, Rocsi! Parcă tot ar mai fi nevoie de mai multă răbdare...

dantes 1

08.03.2020, 09:57

Gustoasa!

RODIMUR 1

08.03.2020, 10:03

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata italiana cu creveti si parmezan