Salata Waldorf

de alinutza1983 in Salate, 10 Oct 2010 | 7509 vizualizari

 

Salata Waldorf a intrat de multa vreme in bucatariile localurilor; a fost inventata in 1893 de catre bucatarul sef al localului Waldorf Astoria din New York, cu ocazia unui dineu privat. Pentru ca a avut un mare succes, preparatul a intrat imediat in meniul permanent , fiind cerut mai ales la pranzurile de afaceri. Pentru a cinsti ingeniozitatea si talentul maestrului bucatar , Oscar Waldorf, care a adus faima localuluii , s-a hotarat ca salata aceasta sa ii poarte numele , la fel ca si cafeneaua hotelului care se numeste Oscar coffe shop.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata verde
  • 2 mere verzi
  • 100 gr nuci
  • 1 radacina telina
  • 100 gr maioneza
  • 1 lamaie
  • 2 lg apa minerala
  • sare, piper negru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Waldorf:

Se spala salata cu apa rece, se scurge apoi de apa si se rupe in fasii , intr-un castron; se zdrobeste miezul de nuci , mai mare si se pune peste frunzele de salata; telina la randul sau se curata si se taie bastonase , apoi se pune peste ingredientele din castron. Merele spalate si curatate in sferturi, fara seminte si cotor , se vor taia in felii subtiri, subtiri si se vor stropi cu sucul de la o lamaie, apoi se vor aseza peste restul de salata; in final , tot acest mix sanatos se va asezona cu sare, piper, maioneza ( diluata cu apa minerala )

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Waldorf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baba ghanoush