Saramura de peste

de aromearomate1 in Peste, 8 Feb 2019 | 6695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste crap aproximativ 1 kg
  • 2 roșii
  • 5-6 caței usturoi
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Curățăm pestele, îl spălăm, îl porționăm în felii mai groase și îl frigem sau putem sa îl punem pe un strat de sare la cuptor pentru a nu face prea mult fum în bucătărie. Coacem roșiile,le curățam de coaja,le tocam cubulețe împreună cu ardeiul iute, usturoiul  îl curățam și îl pisam cu putina sare.

Într-un vas mare se așează bucățile de peste în prealabil curățate de sare și arsura, peste care adaugăm roșiile, ardeiul iute, usturoiul, putina sare, piperul măcinat,boia iute (după gust) și apa fiarta care trebuie sa fie în cantitate suficienta încât sa acopere pestele, se amesteca și se lasă doua ore acoperit.Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se servește atât calda cat și rece, cu pâine sau cu mămăliguța. Este foarte iute! Se stinge un pahar de vin !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

19.02.2019, 12:19

Fain 😍😍😍❤️❤️❤️

MotanLaOale 1

19.02.2019, 19:58

ConstantaStoian 1

25.03.2019, 12:06

Da, e foarte buna dar boiaua nu prea are ce cauta in saramura(probabil esti ardeleanca si daca nu pui boia in toate mancarurile crezi ca nu au gust dar la saramura nu se pune boia). Eu as fi pus si un ardei gras copt putin pe gratar dar e buna si asa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap