Sardine la gratar

de elucubratiiculinare in Peste, 16 Feb 2018 | 2843 vizualizari

 

Pentru ca se mananca mai mult peste in zilele astea, am facut curatenie in site-ul meu si am gasit cateva retete nepostate pe aici. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 12 buc sardine proaspete
  • 1 + 1/2 buc lamaie
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine la gratar:

Sardinele curatate si spalate se sterg cu un prosop de hartie.

Se condimenteaza cu sare si se ung cu ulei de masline pe ambele parti.

Jumatate de lamaie se curata de coaja, se toaca marunt si se amesteca cu 2 lingurite de ulei de masline.

Maslinele se taie feliute, iar patrunjelul verde se toaca marunt.

Se incinge grilul, se unge cu ulei si se pun sardinele cate 3 minute pe fiecare parte.

Cand se intorc prima oara se stropesc cu zeama de la 1/2 de lamaie.

Se scot pe un platou, se imprastie lamaia tocata, maslinele si patrunjelul verde.

     Ornam platoul cu feliute de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Doua variante RAPIDE de supa de peste