Sarmale de post cu ciuperci

de gaby_gabytza in Mancaruri de post, 5 Apr 2019 | 2823 vizualizari

 

retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 350 g orez
  • 4 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 600 g ciuperci
  • patrunjel
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • condimente sarmale
  • 250 ml ulei
  • bulion
  • 5 linguri faina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post cu ciuperci:

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le tocam marunt. Eu am avut ciuperci la congelator gata fierte, le-am scos de la congelator sa se dezghete dupa care le-am bagat la robot de le-am tocat.

Orezul il curatam de impuritati.

Intr-un bol mai mare amestecam orezul,ciupercile si ceapa.Adaugam uleiul,faina si 3 linguri de bulion.Amestecam din nou bine toate in bol

Condimentam cu sare,boiaua de ardei si condimentele de sarmale dupa gust.La sfarsit adaugam o legatura de patrunjel spalat si tocat marunt.

Pregatim frunzele de sarmale si incepem infasurarea aluatului in frunze.

Intr-o oala de lut punem coatoarele de la frunze pe fundul oalei si incepem sa asezam sarmalele.La mijloc adaugam 2-3 linguri de bulion dizolvat in 200 ml apa,dupa care asezam in continuare sarmelele.

Dupa ce am terminat de asezat sarmalele in oala deasupra le acoperim cu cateva frunze de varza.

In 100 ml apa am dizolvat o lingurita de bors magic ca sa fie un pic acrute sarmalutele.

Daca nu sa umplut oala cu apa mai adaugam cat sa acopere sarmalele si frunzele de deasupra.

Dam la cuptor la foc mediu cca 2 ore dar mai incercam ca sa fim siguri ca a fiert frunza de varza

TIPS-URI

1

nu mai adaugati apa chiar daca a scazut e de ajuns cat am pus la inceput

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu orez