Sarmale fierte in dovleac

de cristinutanicolita in Porc, 24 Ian 2021 | 2083 vizualizari

 

Rețete festive de iarna 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 1 ceașcă orez
  • 400 g ceapa
  • Pasta de roșii
  • Mărar
  • Sare
  • Ulei sau untura
  • Dovleac
  • Foi de varza
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale fierte in dovleac:

Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. 

Ceapa se curata de foi și se spala. 

Orezul se spala și se fierbe 10 min. 

Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.

Ceapa ramasa se toaca mărunt și se călește în untura sau ulei pana se înmoaie,se adaugă pasta de roșii și orezul. Se lasă sa se răcească. 

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, se potrivește gustul de sare.

Foile de varza se scurg de apa.

Se îndepărtează nervurile tari ale foilor de varza. 

Pe foaia de varza se pune umplutura (cam o lingura) și se rulează. 

Dovleacul se spala și I se taie un capac. Se scot semințele și o parte din miez. 

Se așează sarmalele în dovleac, se pune cimbru,pasta de roșii, se pune capacul și se baga la cuptor min 4 ore sau pana sunt gata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale fierte in dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale afumate