Sarmalute din carne amestec cu foi de varza si vita de vie

de Gherca Daniela in Mancaruri cu carne, 7 Sep 2021 | 3147 vizualizari

 

O portie de sarmalute este binevenita oricand, asa ca, va invit la portie... ;) :D
"Retete de suflet"

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg carne tocata de porc si vita
  • 200g bucati de grasime/untura
  • 2 cepe mari
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 morcov mediu
  • 120 g orez
  • 200g piure de rosii
  • patrunjel verde (se poate pune si marar, eu nu am pus)
  • sare
  • piper
  • In plus:
  • 1 varza murata
  • 1 buchetel de vita de vie
  • 2 linguri bulion
  • apa fiarta
  • afumatura
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din carne amestec cu foi de varza si vita de vie:

Pentru inceput punem grasimea taiata cubulete intr-o tigaie pana se topeste, iar jumarile le scoatem. Peste untura, adaugam legumele si le inabusim pana se inmoaie, adaugam si piureul de rosii si lasam pana scade apa. Carnea o amestecam intr-un lichean/bol mare. (am avut carnea mai slaba si am folosit grasime)! Orezul il lasam 5 minute in apa fierbinte. Dupa ce apa a scazut de la legume, lasam sa se racoreasca, apoi turnam totul peste carne, adaugam si orezul, patrunjelul, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam pana la omogenizare.        

Varza o curatam de cotoare si o portionam in frunzulite de aceeasi marime, desfacem si buchetelul de vita de vie, taiem si afumatura in bucati mai mici, apoi asezam oala pe masa si punem pe fundul ei  cotoarele de la varza.     

Facem sarmalutele si le asezam frumos in oala, iar dupa primul strat punem cateva bucati de afumatura. Continuam asa pana la terminarea compozitiei. Deasupra acoperim cu cateva frunzulite de varza, punem si bulionul, apoi turnam apa fierbinte pana la nivelul sarmalutelor. Dam la foc la presiune 1 ora si inca 1 ora la cuptor fara capac. Cand sunt gata se pot servi cu mamaliguta, smantana, ardei iuti, ceapa verde/rosie  sau cu ce va place, oricum sunt minunate si foarte gustoase!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din carne amestec cu foi de varza si vita de vie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe de pui cu verdeaţă multă în foi de viţă