Sarmalute in frunza de stevie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 16 Apr 2021 | 2756 vizualizari

 

Mno, de ceva vreme, mă tot gândesc la sarmalele rulate și gătite în frunză de ștevie. Eeee, acum le-a venit vremea, mai ales că e curtea plină de frunzele astea rebele, sălbatice dar se pare că tare versatile și aromate atunci când sunt preparate termic. 

 

INGREDIENTE

  • carne de porc 500 g,
  • carne de vită 500 g,
  • frunze de ștevie ca. 30 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • orez cca. 200 g,
  • ceapă 3 bucăți,
  • boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • chimen măcinat 1 linguriță (opțional),
  • cimbru uscat 1 linguriță,
  • busuioc verde 1 crenguță,
  • bulion cca. 300 ml,
  • foi de dafin,
  • sare iodată 1 linguriță,
  • piper proaspăt măcinat 1/2 linguriță.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunza de stevie:

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se adaugă și orezul strecurat. Se adaugă boiaua dulce de ardei, chimen măcinat, cimbru, sare și piper după gust.

Frunzele de ștevie, se curăță de nervuri și se pun la opărât în multă apă clocotindă cu puțină sare, cca. 2 minute, apoi se scot într-un vas cu apă rece pentru a se întrerupe fierberea și păstrarea culorii.

Se așează pe un blat de lemn câte o foaie de ștevie, se pune umplutura și se rulează sărmăluța, cu mare atenție, deoarece este foarte casabilă frunza. Se așează sarmalele obținute, în straturi într-u vas termorezistent, eventual un tuci mai micuț, la final se acoperă cu strat frunze, câteva foi de dafin, cimbru și bulionul.

Se introduce vasul cu sarmăluțe în cuptorul încins, la foc mic ptr. cca. 4 ore.

Sarmalele, întotdeauna se servesc fierbinți, cu pâine sau mămăligă, smântană și ardei iute, după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 😉

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale traditionale