Savarine cu cremă de lămâie

de diaconta in Dulciuri, 20 Iul 2013 | 6194 vizualizari

 

Am tot văzut în ultima vreme reţete de savarine postate,deci e normal să mi se facă poftă că doar om sunt şi eu.
M-am oprit la reţeta Gabrielei(Gabrielacuisine),mi s-a părut foarte simplă de pregătit,am făcut însă jumatate de porţie ca să nu-mi ruinez de tot dieta.
Bine, că eu nu am avut forme de savarine şi m-am folosit de cele de brioşe,aşa că mi-au ieşit nişte mini savarine doar.Nu’s ele prea arătoase,dar sunt foarte gustoase.
Pentru umplutură m-am gândit să fac o cremă de lamâie şi mă bucur că am făcut asta,mi-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru savarine(cam 12 bucati):

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • Sare
  • Vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 ml frisca naturala 32% grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic crema la rece cu gust de lamâie dela Dr.Oetker

Pentru sirop:

  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • Zeama de la jumatate de lamâie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu cremă de lămâie:

Pentru început am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.

Când spuma a facut „ţepi” am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si vanilia.

Am pus cele 4 galbenusuri si am amestecat cu o paleta,dupa care cele 4 linguri de pesmet.

La final am adaugat faina amestecând usor.

In tava de briose am pus câteva forme de briose si hârtiute pentru briose.

Am pus în fiecare forma compozitie si am pus tava în cuptorul preâncalzit.

S-au copt în 15 minute,dar e util sa faceti testul scobitorii.

Le-am lasat sa se raceasca si între timp am facut siropul.

Am fiert apa cu zaharul si zeama de lamâie pâna s-a îngrosat putin.

Dupa ce savarinele s-au racit ,le-am taiat capace si le-am însiropat bine.

Frisca am amestecat-o cu zaharul pudra si praful de crema si am mixat-o pâna  a devenit o crema cu care sa pot orna.

Am pus crema pe fiecare savarina si am pus deasupra capacelul.

 

Le-am lasat putin la frigider sa se mai întareasca crema.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:45

foarte bune !

Rita Ilies 1

27.03.2015, 22:48

Die, când mă inviți la o savarină?

diaconta 1

27.03.2015, 23:19

Rita,da' de-om reusi sa facem si treaba asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine