Scrumbie cu legume

de Ina in Peste, 4 Oct 2018 | 5226 vizualizari

 

Un pranz usor, delicios

 

INGREDIENTE

Pentru prepararea scrumbiei:

  • 4 scrumbii
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • 1 morcov
  • sare

Pentru legume:

  • 8 cartofi
  • 500 g ciuperci intregi conservate
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel verde, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie cu legume:

Prepararea pestelui:

Curatam ceapa si morcovul, le spalam si le tocam: morcovul rondele, ceapa solzisori.

Lamaia o spalam, o sectionam pe jumatate si o feliem.

Curatam pestele si il spalam bine, apoi il condimentam cu sare si il lasam la scurs. Umplem bucatile de scrumbie cu felii de lamaie, rondele de morcov si solzisori de ceapa. Asezam legume si pe exterior, apoi impachetam pestele in folie de aluminiu. 

Asezam pachetele cu peste in tava si dam la cuptor pentru cca. 30 minute, avand grija ca in ultimele 10 minute sa desfacem usor folia de aluminiu pentru ca pestele sa se coaca frumos.

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si-i feliem grosier, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare. 

Morcovul il taiem fasii fine, ceapa o taiem solzisori . Calim legumele in 3-4 linguri cu ulei de masline, le condimentam cu sare si piper, apoi adaugam ciupercile si le calim inca 5 minute la foc mic. 

Servim pestele impreuna cu cartofi natur si ciuperci trase la tigaie, alaturi de mamaliguta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pane