Sirop de soc

de Rahela Velicu in Bauturi, 9 Mai 2016 | 4215 vizualizari

 

Un sirop foarte-foarte aromat, delicios, si foarte usor de pregatit, pe care l-am gasit pe site-ul Jamilei. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna puteti steriliza sticlele si se pastreaza foarte bine. 

 

INGREDIENTE

  • 15 flori de soc
  • 600 ml apa
  • 600 g zahar
  • 3 lamai
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de soc:

Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.
Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.
Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc, lamaia taiata si zeama de lamaie.
Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 zi.
Strecuram apoi siropul si il punem in sticle. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna, puenti sticlele intr-o cratita, puneti 1-2 prosoape de bucatarie intre sticle si fierbem la foc mic pana cand da in clocot.
Daca doriti puteti face mai mult sirop, dar esential este sa coincida cantitatea de apa cu cea de zahar folosita.

TIPS-URI

1

Puteti dubla sau tripla cantitatea daca aveti flori de soc mai multe.

2

Puteti adauga si mai multa lamaie daca va place mai acrisor.

3

Se serveste cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din flori de soc si lamaie