Sirop de visine cu menta

de Lia_ in Sirop / Compot, 21 Iun 2014 | 16311 vizualizari

 

In premiera am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta. Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui Bucatar Maniac care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice. Puteti procura special in acest scop cirese sau visine, sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata. Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem fructele la fiert.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru suc de visine/cirese
  • 0,5 kg de zahar
  • menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de visine cu menta:

1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din acest sirop cu un polonic si il strecori printr-o sita. Spun o parte (cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata. 

2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este gros, usor gelifiat. 

3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va dilua cu apa oricum).

4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic (vezi la reteta de dulceata de visine cu zahar putin cum se sterilizeaza sticlele si borcanele).  

5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina. 

6. Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.

7. Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita.

2

Meta se poate inlocui cu vanilie baton, scortisoara, lamaie, va fi la fel de parfumat.

3

Siropul de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau carbogazoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine FARA FIERBERE