Sirop din flori de salcam

de Andra_Constantinescu in Bauturi, 2 Iun 2015 | 8095 vizualizari

 

Acest sirop se poate servi diluat cu apa, dar fiind din flori de salcam cred ca poate fi benefic si pentru afectiunile digestive, cum ar fi gastrita, luand o lingura de sirop dimineata, pe nemancate. De lucrul acesta insa, nu sunt sigura, asa ca va rog sa va informati inainte de a incepe o astfel de cura. Eu am baut o vreme ceai din flori de salcam pentru a calma durerile din capul pieptului si de aceea am aceasta ipoteza. S-a dovedit, insa, ca aveam probleme cu fierea, nu cu stomacul.
Am obtinut circa 6 l de sirop.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg flori de salcam;
  • 10 l apa;
  • 5 kg zahar;
  • o lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de salcam:

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute, dupa care se acopera cu un prosop curat si se lasa la infuzat 24 de ore.

A doua zi, se strecoara lichidul si se storc florile.

Se masoara lichidul si se mai fierbe sa mai scada putin, apoi se adauga zaharul.

Siropul se fierbe in continuare pana incepe sa se lege, in functie de consistenta dorita.

Cu o jumatate de ora inainte de a lua siropul de pe foc, se adauga o lamaie feliata.

Cand este gata, siropul se pune fierbinte in borcanele spalate si uscate 10 minute la cuptor si se lasa la racit in paturi.

TIPS-URI

1

In mod normal se pune zahar in raport de 1:1 (1 kg de zahar la 1 l lichid), insa mi s-a parut ca iese prea dulce, asa ca la 8 l de lichid ramas am pus 5 kg zahar.

2

Varianta 2 de sterilizare: Siropul se poate pune fierbinte in borcane, apoi acestea se fierb 20 de minute pe baie de aburi si se lasa la racit in apa in care s-au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de afine