Snitel de pui in crusta de pesmet cu piure de cartofi

de CameliaR in Mancare copii, 25 Mai 2016 | 3404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g inner file pui
  • 150 ml lapte
  • 100 g unt
  • pesmet
  • 3 oua
  • 1 kg de cartofi
  • sare
  • condimente carne de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui in crusta de pesmet cu piure de cartofi :

Preparare piure de cartofi:

Punem o oala cu apa la fiert. Adaugam o lingurita de sare. Curatam cartofii de coaja si ii spalam bine. Cand apa a inceput sa clocoteasca este timpul sa punem cartofii. Cu 10 minute inainte ca, cartofii sa fie gata punem intr-o caraticioara la incalzit laptele cu untul. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol. Mixam usor cartofii. Cu un polonic punem usor amestecul de lapte cu unt in piure. Mixam usor. Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie pufoasa. Eu am pus piureul in doua forme de stelute.

Snitel de pui:

Spalam carnea de pui iar apoi o uscam bine cu hartie de bucatarie. Batem carnea cu un ciocan de snitele. Presaram condimente pentru carnea de pui. Intr-o farfurie adanca batem cele 3 oua cu putina sare. In alta farfurie punem pesmetul. Trecem fiecare felie de carne prin ou, apoi prin pesmet, iar prin ou si ultima oara prin pesmet. Asa procedam pana terminam toate feliile. Punem ulei intr-o tigaie si il incingem. Se prajesc timp de 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte. Le scoatem pe servetele absorbante. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de pesmet cu piure de cartofi " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu lapte