Socata

de Corinuta in Bauturi, 11 Iun 2018 | 3742 vizualizari

 

Bună, dulce și aromată...gustul copilăriei!
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 8-10 flori de soc
  • 10 boabe de orez
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute.
Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe ele.
Într-un borcan de 3 litri punem 2 litri de apă, siropul cu zahăr, florile de soc, boabele de orez și cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii.
Se amestecă și se acoperă cu o folie alimentară pe care o găurim din loc în loc ca să respire, apoi o punem într-un loc cald si însorit, de exemplu pe balcon. Trebuie amestecat în el de 2 sau 3 ori pe zi
În trei sau patru zile este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate