Socata reteta bunicii

de elucubratiiculinare in Bauturi, 3 Iul 2016 | 4477 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
tot cu intarziere, poate va ajuta la anul...

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 8-10 flori mari de soc
  • 2 lămâi feliate
  • 500 g zahăr alb / zahăr brun / miere
  • 5 litri apă plată
  • 2-3 g drojdie uscată sau 6-8 boabe orez
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii:

Socata reteta bunicii

Dacă ați cules voi florile de soc, atunci știți dacă trebuiesc spălate sau nu. De preferat ar fi să nu se spele, pentru a nu se pierde aroma. Se aleg florile de micile impurități, gâze sau alte crenguțe. În cazul în care se alege spălarea acestora, ele se scufundă foarte puțin în apă rece. Se pun florile într-un borcan cu apa și feliile de lămâie.  Dacă nu vă place gustul cojii de lămâie, una din lămâi se poate stoarce și se adaugă doar sucul ei. Punem borcanul acoperit cu o farfurioară într-un loc ferit de lumină. A doua zi adăugăm zahărul și drojdia sau boabele de orez. Dacă nu vreți o socată acidulată, optați pentru boabele de orez - gustul de soc se simte chiar mai bine. Se va amesteca în borcan de câte 2-3 ori pe zi. După 3 zile apa va căpăta o culoare gălbuie. Se strecoară printr-o sită deasă, se pune la sticle și se dă la rece. În cazul în care folosiți drojdie atenție la deschiderea sticlelor pentru că are ceva mai mult acid. Se servește ca atare, adăugând după preferințe felii de lămâie, frunze de mentă  și gheață  (dar atenție că o diluați).

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

03.07.2016, 19:25

Mmm super buna. Eu am niste floare uscata de soc si mai fac cu aia. Iese tare buna!

Satisfyyourcravings 1

03.07.2016, 20:54

Super!

dantes 1

04.07.2016, 14:12

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Punch cu Cirese