Somon în sos de smântânã

de diaconta in Somon, 11 Mar 2012 | 6515 vizualizari

 

Cu siguranta e o reteta pe care cei care ma cunosc ,nu s-ar fi asteptat s-o vada postata de mine.Recunosc însa ca nu am reusit sa manânc,dar a fost apreciata de musafirii chemati în ajutor,asa cum a fost si de nepoata mea care mi-a dat reteta.

 

INGREDIENTE

  • O bucata file de somon
  • 200 ml vin alb sec
  • 4 linguri smantana
  • sare,piper
  • pudra de usturoi
  • pudra de ghimbir
  • o crenguta de rozmarin
  • lamâie
  • ulei de masline
  • marar si patrunjel verde  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în sos de smântânã:

Spalam somonul  apoi il stergem cu un servetel absorbant.Ungem cu ulei de masline si condimentam.

Punem vinul la fiert intr-o cratita.Lasam pana cand scade la jumatate.Adaugam smantana si lasam sa fiarba pana cand sosul de ingroasa.Punem si zeama de lamâie.Apoi adaugam verdeata.

Punem somonul intr-un vas de ceramica si turnam sosul peste el.Punem la cuptor pentru 15-20 de minute.

Se serveste cald.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în sos de smântânã" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu praz, morcovi si rosii cherry