Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)

de Satisfyyourcravings in Somon, 7 Iul 2018 | 3135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 1 cana panko (pesmet japonez; se poate inlocui cu pesmet obisnuit)
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 450 grame filet de somon fara piele si oase (eu am folosit congelat)
  • sare, piper
  • 1/2 cana faina
  • 3 lingurita albus de ou (sau 1 ou intreg)
  • Pentru servit:
  • Cartofi (eu am folosit curly fries gatiti la cuptor)
  • Fasole verde la aburi
  • Sos tartar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet):

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun.

Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la racit. 

Intre timp, se bat albusurile de ou/ oul usor cu o furculita, iar faina se asaza intr-un vas larg si adanc. 

Somonul se taie in bucati potrivite daca este nevoie, se presara cu sare si piper, apoi se inmoaie pe rand, mai intai in faina, apoi in ou, iar la final in panko. 

Se asaza intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se transfera in cuptor unde va ramane 20 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. 

Se servesc cu sos tartar, fasole verde si cartofi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu capere