Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi

de Poliana in Somon, 18 Oct 2012 | 11765 vizualizari

 

Daca va place somonul asa de mult ca si mie atunci reteta asta clar este pentru voi. Se face destul de usor chiar daca pare o lista mai lunga de ingrediente. Inainte de a va apuca de reteta, trebuie sa dati o fuga pana la piata, sa va aprovizionati cu legume proaspete, apoi sa mergeti repede la magazin sa luati pestele, sau poate preferati varianta pescuitului...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 4 medalioane somon
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 3 morcovi
  • Piure de cartofi
  • 5 cartofi medii
  • 120 ml lapte + 50 ml supa de legume
  • unt cat o nuca
  • sare
  • nucsoara
  • Piure de brocolli
  • 400 gr brocolli
  • 3 lg iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 2 lg lapte
  • Sos tzatziki
  • 4 castraveti mici
  • 1/2 leg marar
  • 6 catei usturoi
  • 400 ml iaurt grecesc
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi:

Somonul il spalam bine, il curatam de solzi daca e cazul, apoi il condimetam cu sare, piper si oregano dupa gust. Incingem o tigaie grill sau pornim gratarul electric...sau chiar o tigaie teflonata - fiecare cu ce are - o ungem putin cu ulei, si punem somonul in tigaie. Il prajim pe ambele parti, nu mai mult de 5 minute pe fiecare.

Cartofii si morcovii ii curatam si-i punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam mai mult de 20 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Pana aici la comun, apoi fiecare pe drumul lui :P Morcovul il taiem in fasii mai subtiri si-l prajim in urma somonului, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Cartofii ii pasam adaugam untul, laptele si supa de legume si formam o pasta fina. La sfarsit condimentam cu sare dupa gust si cu nucsoara razuita. Lasam deoparte si trecem repede la brocolli.

Brocoll il punem la fiert in apa cu sare. Fierbem 15 minute apoi il scurgem si-l trecem printr-un jet de apa rece ca sa-si pastreze culoarea lui verde frumoasa. Il pasam cu blenderul - dar nu foarte fin - adaugam iaurtul, laptele si sare, piper dupa gust.

Sosul tzatziki se face si el usor. Curatam castravetii si taiem felii subtiri de tot!!! Mararul si usturoiul le tocam marunt si le adaugam peste castraveti. Adaugam iaurtul si mixam bine. La sfarsit punem sare dupa gust.

Destul de usor! Pentru asamblare eu m-am folosit de cateva forme patrate de prezentare. Am pus piure de cartof pana la jumatate, felii de morcov, apoi piure de brocolli si am ornat cu bastonase de morcovi. Simplu si delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu piure de brocolli si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Poliana 1

22.10.2012, 09:05

Simo, ma bucur ca-ti place
Nicol multumesc
Purliv multumesc
Adina multumesc
Raluca am retinut, esti invitata mea
Mihaela, ma bucur
Sufletista, ma bucur ca-ti place

babi5 1

22.08.2013, 22:27

Krystyan Trendy 1

29.05.2014, 09:11

grozav somonul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon pe grill cu ananas si garnitura de orez