Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli

de madi_marin in Peste, 10 Ian 2017 | 2732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g file de somon
  • sare
  • 1 linguriţă sos iute

Pentru sos:

  • 2 linguri muştar Dijon cu cremă de coacăze negre
  • 50 ml smântână de gătit

Pentru gnocchi:

  • 2 linguri piure de cartofi
  • 1 bucheţel de broccoli
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • piper roz

Pentru servire:

  • mix de salată
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli:

Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă.

Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare, piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat pe care il putem modela sub formă de rulou subţire. Tăiem bucăţele pe care le modelam cu furculiţa. Se lasă pentru cateva minute să se usuce, după care le punem la fiert, în apă cu sare şi un strop de ulei. Când se ridică la suprafaţă, sunt gata şi se pot scoate la scurs.

Se prepară înainte de servire şi sosul : se încălzeşte smântâna, apoi se adaugă muştarul cu boabe şi cremă de coacăze şi se lasă să dea câteva clocote.

Se serveşte somonul rumenit cu sos, gnocchi şi mix de salată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madi_marin 1

11.01.2017, 18:04

ma bucur mult ca va place! somonul este unul din pestii mei preferati

diaconta 1

11.01.2017, 20:46

ce sa zic eu aici :S

kytz 1

12.01.2017, 07:13

Îmi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de legume la cuptor, cu vin