Somon posat in sos de salota

de Satisfyyourcravings in Somon, 10 Mar 2017 | 3833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 lingurite ulei
  • 1 praz
  • 1 salota
  • 1 foaie de dafin
  • 200 ml vin alb sec
  • 150 ml supa de peste
  • 2 bucati somon (125 grame fiecare)
  • 15 grame unt
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon posat in sos de salota:

Se taie prazul rondele subtiri, iar salota se taie marunt.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga prazul, salota si foia de dafin. Se calesc 4 minute la foc mediu, amestecand frecvent. 

Se da focul mai tare si se adauga vinul. Se lasa sa fiarba pana se reduce la jumatate.

Se reduce focul si se adauga supa de peste si bucatile de somon. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa 6-8 minute, in functie de grosimea bucatilor de peste.

Se indeparteaza somonul din tigaie si se pastreaza la cald.

Se adauga untul in tigaie in care au fiert bucatile de somon. Se lasa sa fiarba pana devine un sos onctuos. Se indeparteaza foia de dafin si se adauga sare si piper. 

Se asaza bucatle de peste pe farfurii si se toarna sosul deasupra.

 

TIPS-URI

1

Am folosit ca garnitura un mix de legume sotate in putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon posat in sos de salota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu sos de mustar si miere