Sos cocktail făcut în casă

de elucubratiiculinare in Sosuri, 2 Feb 2014 | 14584 vizualizari

 

Odată ce-l veți face în casă nu o să mai cumpărați niciodată gata făcut ;)
Servim în special cu creveți sau fructe de mare.
Mie una îmi place atât de mult că aș putea să-l mănânc cu orice :))

 

INGREDIENTE

  • maioneză dintr-un gălbenuș
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 50 ml sos de roșii sau Ketchup
  • 2 linguri cremă de hrean
  • sare
  • piper
  • 2 linguri sos Worcestershire
  • 1/4 linguriță sos Tabasco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos cocktail făcut în casă:

Pregătim maioneza.  Amestecăm gălbenușul cu muștarul de Dijon.  Folosindu-ne de un mixer, adăugăm treptat ulei și zeamă de lămâie până la încorporarea completă. Amestecăm maioneza cu sosul de roșii, crema de hrean, sosul Worcestershire și câteva picături de sos Tabasco dacă vă place un pic mai picant. Condimentăm cu sare și piper. Se răcește pentru minim o oră.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cocktail făcut în casă" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

elucubratiiculinare 1

03.02.2014, 11:00

in special pentru creveti si fructe de mare

Pushaa 1

03.02.2014, 19:15

gabrielagabi 1

05.02.2014, 21:30

fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos pentru creveți Panacris!