Sos de rosii pentru friptura

de Constelatialeu in Bulion, 18 Sep 2017 | 6379 vizualizari

 

Am cules ultimile rosii cherry si s-au strins cateva, asa ca m-am gandit sa fac un sos pentru friptura

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de rosii cherry
  • 1 kg ardei rosu
  • sare dupa gust
  • zahar ( daca este cazul) eu am pus doar o lingura
  • piper de diverse culori ( negru, rosu, verde,alb )
  • amestec de condimente ( maghiran, cimbru,patrunjel, rozmarin )
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru friptura:

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine si am lasat sa scada pana cand se ingroasa suficient, cu 30 min inainte sa stingem focul, adaugam condimentele si piperul macinat. Cand a scazut suficient de mult, cam la jumatate din cat a fost, se pune in borcane, se capacesc borcanele si apoi le punem in cuptorul incins ( incingem cuptorul si stingem focul) pana a doua zi cand depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.09.2017, 19:51

Este un super sos!

kytz 1

22.09.2017, 17:17

Ce idee bună!

mihaelar63 1

27.09.2017, 02:24

Un sos ca acesta este bun mereu la casa omului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bulion