Sos de usturoi cu maioneza

de ionix in Pt. carne, 15 Oct 2009 | 15136 vizualizari

 

este un sos foarte bun pentru , shaworma, snitele, carnita la gratar, cartofi prajiti, carne prajita, etc...
sosul il stiu de la soacra-mea :D

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri crude
  • 7 catei de usturoi (sau dupa gust)
  • o lingura de mustar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • circa 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi cu maioneza:

Usturoiul se piseaza si se amesteca bine cu lingura de mustar si putin ulei pana se face o pasta.

Peste pasta formata se pun galbenusurile (atentie, gabenusurile trebuie sa fie la temperatura camerei) si se amesteca bine doar intr-un sens, pentru a nu se taia, pana se incorporeaza bine pasta cu galbenusurile.

Sosul format se freaca treptat treptat cu uleiul, exact ca la maioneza.

La sfarsit se adauga zeama de lamaie si sarea si se freaca iar inca un minut pentru a se amesteca bine.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie... sa scoateti oule dinainte pentru a se incalzi pana ajung la temperatura camerei...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de patrunjel