Sos de usturoi si iaurt

de laviniaticu in Sosuri, 27 Mar 2012 | 27193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita mustar
  • 200 ml iaurt sau sana
  • patrunjel
  • ierburi aromate, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de usturoi si iaurt:

Se piseaza usturoiul foarte bine cu putina sare, apoi se adauga incet incet uleiul, amestecand, pana se obtine o pasta destul de consistenta. Se adauga mustarul, piper si alte ierburi aromate dupa gust (eu am folosit un amestec din rozmarin,cimbru,oregano,leustean), dupa care se adauga iaurtul, apoi patrunjel tocat (daca se poate sa fie proaspat, nu congelat, cum am pus eu).

Se poate servi alaturi de cartofi, carne, peste, ficatei... este bun bun bun!

TIPS-URI

1

se poate pregati si cu smantana, dar iese destul de gras

2

se mai pot adauga bucatele de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de usturoi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi