Sos de vinete, iaurt si usturoi

de Adinuta in Sosuri, 30 Oct 2009 | 11741 vizualizari

 

Mi-am cumparat de curand o carte numai cu sosuri si dips si am si incercat o reteta. Este un amestec racoros si picant ce se recomanda a fi servit cu feliute de ardei proapeti. Noi l-am incercat si cu tortilla chips si a mers de minune.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • ¼ pahar ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • cam 130 grame de iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de chimen pudra
  • sare si piper
  • un pic de patrunjel verde
  • Optional: ardei rosii si verzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vinete, iaurt si usturoi:

Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul.

Pasul 2: Intr-o tigaie se pune uleiul. Cand se incinge, agaugam miezul de la vinetele si amestecam incontinuu cam 5 minute. La final, miezul va fi moale si va fi absorbit destul de mult ulei. Luam de pe foc si lasam cateva minute la racit.

Pasul 3: Apoi punem miezul cu tot cu ulei si sucul de lamaie in robotul de bucatarie si amestecam. Cand devine o pasta moale, adaugam iaurtul peste miez la robot si amestecam din nou. La final adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper si chimen si amestecam pentru ultima oara. Apoi punem sosul la frigider pentru cel putin o ora.

Pasul 4: Se scoate sosul de la frigider si se orneaza cu patrunjel verde. Ardeii rosii si verzi se taie fasiute. Se inmoaie in dip si se mananca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vinete, iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adinuta 1

30.10.2009, 22:10

e delicios si chiar cu legumele pentru dip mi-a placut mult ca l-am mancat pe tot in cateva minute cu baghetele de ardei si chipsuri. Chiar sa il incerci

Michelle 1

31.10.2009, 09:22

super.mmm

elena1988 1

08.02.2011, 10:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos alb "Cristina"