Spaghete cu sos Bolognese

de dakris in Sosuri, 30 Mar 2012 | 10784 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 350 g carne tocata (porc sau amestec)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 300 ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Bolognese:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta (incepe sa miroasa un pic a carne prajita :)  ). Se adauga rosiile strivite cu furculita si bulionul si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pe durata prepararii se amesteca des in sos pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatele cu carne, ciuperci de Paris si broccoli